Menjador

 

MENÚS MES DE JUNY

Menú

Sense préssec

Sense porc

Sense pinya

Sense ou

Sense llegums

Sense lactosa ni taronja

Sense lactosa

Sense kiwi

Sense gluten ni soja ni porc

Sense gluten ni soja

Sense gluten ni lactosa

Sense fruita seca, mongeta blanca, tendra, pèsols ni kiwi

Sense crustacis

Sense carn

Diabètic

Baix en greixos

 

EQUIP DEL MENJADOR ESCOLAR 2017/18

Aquest curs us presentem els monitors i monitores que estan amb cada curs durant l’horari de menjador.

Les cuineres que preparen amb tanta atenció els dinars del nostres fills i filles són la Montse, la Mari Carmen i la Rosa.

Gràcies a tots per la vostra feina!

 

P3 Ainhoa i Mar
P4 Montse
P5 Jordi
1er Jose
2on Judith
3er Jel
4rt Christian
Damià
Marta
NEE Marco

 

COM TREBALLEM ?

La tasca que realitzen els nostres monitors/es és una tasca educativa.

Durant el servei es transmeten hàbits higiènics alimentaris, valors socials i actituds de responsabilitat mediambientals, sostenibles i solidàries .

Els nostre objectius es transmeten a través de l’adquisició d’hàbits diaris però hem de tenir present que els monitors necessiten que a casa, vosaltres com a pares, també treballeu en la mateixa línia.

Objectius educatius

  •  Cobrir les necessitats nutricionals dels nens i nenes.
  • Transmetre hàbits higiènics i alimentaris.
  • Introduir tots els aliments necessaris per a la correcta alimentació.
  • Afavorir l’aprenentatge dels bons hàbits a taula.
  • Promoure l’adquisició d’hàbits, tant socials que faciliten la convivència, com de les actituds que  afavoreixen l’autonomia del nen/a.
  • Promocionar un paper actiu, de diàleg i comunicació per part dels alumnes en el procés educatiu  i en el quotidià del migdia.
  • Utilitzar el joc i les activitats lúdiques com a eina  socialitzadora
  • Promoure el joc tradicional per transmetre trets de cultura popular.
  • Adquirir a través del nostre programa educatiu accions quotidianes relacionades amb la sostenibilitat, el medi ambient i la justícia social.

Durant l’espai menjador, els monitors proposen un seguit d’activitats perquè els nens i nens que ho vulguin les puguin dur a terme. Aquesta setmana, la proposta es detalla a l’enllaç següent: Proposta d’activitats espai menjador

 

COMUNICACIÓ AMB LES FAMÍLIES

Cal emplenar:

– Fitxa d’inscripció al menjador escolar on figuren totes les dades del nen/a i les dades bancàries per poder domiciliar el pagament a través del número de compte.

– Rebreu periòdicament:

Informe diari per P3 : que us informarà diàriament de com ha dinat el vostre fill i si ha descansat.

Informes trimestrals: que us informaran sobre el comportament del nen/a, adquisició d’hàbits, relació amb els companys, monitors… En el cas d’infantil us entregarem els informes en les dates que ho fan les professores (2 en tot el curs)

Full d’incidència: en cas d’algun incident fora dels habituals (vòmits, malestar, comportament inadequat…). També si utilitzarà l’agenda de l’escola com a mitja de comunicació.

MENÚS

Cada mes es donarà a les famílies la previsió de menús diaris.

A la planificació de menús col·laboren un equip d’especialistes en els quals s’impliquen el Dept. de Dietètica i Nutrició, els caps de sector i un equip de caps de cuina experts en alimentació infantil.

Els nostres menús segueixen les recomanacions que marca la Generalitat de Catalunya.

DIETES

Hi ha la possibilitat de demanar una dieta alternativa per aquells nens que tinguin una indisposició puntual. Cal donar l’avís a  la coordinadora de menjador o bé a la cuina abans de les 9.30h del matí.

Per motius d’al·lèrgies o intoleràncies a aliments es farà un menú personalitzat i adaptat sempre i quan es porti un certificat del metge que així ho acrediti.

MEDICAMENTS

Els monitors de menjador no poden subministrar cap tipus de medicaments als nens.

En cas de necessitar una medicació crònica cal portar una autorització dels pares indicant clarament la dosi, la manera de subministrar-la i la recepta del metge.

ACTIVITATS

A les hores de lleure els monitors/es porten a terme un programa de dinamització i activitats de pati. La participació és voluntària  tot i que es motiva als nens i nenes a seguir el programa d’activitats lúdiques. Es potencia el joc tradicional i els diferents jocs de pati per treballar la socialització i el companyerisme entre els alumnes. Conjuntament amb l’escola es celebren les festes i les tradicions catalanes. Les actituds sostenibles i les accions quotidianes de respecte al medi ambient seran molt presents en les activitats programades.

IMPORT

Per a informació de preus mensuals i esporàdics, si us plau parleu amb la Miriam, coordinadora de menjador.

No es podrà fer ús del menjador sense fer entrega de  la fitxa de domiciliació degudament complimentada.

BEQUES

Les beques es regularitzaran només per aquelles famílies  que utilitzin el servei de menjador des del primer dia de curs. Les famílies que comencin a utilitzar el servei un cop concedida faran ús  de la beca a partir d’aquell dia, no es retornarà cap import de beca si no s’ha utilitzat el servei amb antelació i han pagat la quota de beca.

ÚS ESPORÀDIC

Les famílies que facin ús del servei de menjador de forma esporàdic a caldrà que donin avís al coordinador de monitors o bé a la cuina abans de les 9.30h del matí.

El cobrament dels serveis esporàdics es farà per domiciliació bancària durant els 5 primers dies del mes següent.

No es podrà fer ús del servei esporàdic sense fer entrega de la fitxa de domiciliació degudament complimentada.

IMPORTANT

– Per poder gaudir dels beneficis del preu fix   els nens/es hauran de ser fixes, com a mínim 3 dies a la setmana.

– Per donar-se de baixa al servei de menjador s’ha d’avisar abans del 25 del mes anterior.

 IMPAGAMENTS/MOROSITAT

 El impagament o retorn del rebut serà comunicat a la família, la qual saldarà el deute durant els 3 dies immediats a l’avís, fent-se càrrec de les corresponents despeses bancàries de devolució.

En cas que es retornin 2 rebuts consecutius i s’acumuli el deute, es donarà la baixa del servei  i no podrà fer us del MENJADOR NI DE CAP ALTRE SERVEI GESTIONAT PER SCOLAREST fins que no hagin resolt el deute.