Convocatòria de concentració de dijous 16 de juny, a…

16J parlament

Company, companya,

Ara, amb l’excusa de la no-aprovació de pressupostos, el Departament elimina fins i tot l’increment de plantilles dels centres de màxima complexitat i per atendre l’alumnat amb necessitats educatives a què s’havia compromès i publicat en l’Acord de Govern 70/2016. Retalla allà on més mal fa: en cohesió, en encola inclusiva, en atenció als qui més ho necessiten… Són uns miserables!

Les direccions educatives, i nosaltres estem d’acord, consideren un atac al dret a l’educació les noves retallades plantejades pel Departament d’Ensenyament: menys docents i personal de suport educatiu per a la inclusió i no assignació de més plantilla pels centres de màxima complexitat. Unes noves retallades que s’afegeixen a les que venim patint des del 2012 i que estan portant l’educació i els seus treballadors i treballadores a una situació límit

Davant les últimes retallades, volem manifestar que:

L’educació dels nostres infants i joves no pot ser la víctima d’aquesta situació. No tolerem aquest xantatge.
Donem tot el nostre suport a les reivindicacions dels equips directius i claustres de mestres, ens posem al seu costat i també manifestem la nostra indignació.
Estem en contra de totes les retallades de personal i recursos que es volen aplicar i de totes les que es venen aplicant des de fa uns anys perquè és una mesura que va en contra de l’educació pública de qualitat, que considerem bàsica per la nostra societat.
La no aprovació dels pressupostos del 2016 i, per tant, la pròrroga dels pressupostos de 2015 no poden ser l’excusa per aplicar més retallades de plantilles i recursos, especialment als centres de més complexitat i als alumnes que més ho necessiten.
Emplacem el Govern a prendre les mesures executives i les propostes legislatives necessàries, en absència de pressupostos, que revoquin aquestes noves retallades, i no facin recaure sobre els alumnes i els centres públics la seva incapacitat per fer la seva feina (arribar a acords per aprovar els pressupostos).
Arrel d’aquestes noves retallades ens preocupen molt els possibles incompliments de terminis en noves edificacions previstes i per aprovar per tal d’abandonar els barracons existents, en planificacions de nous equipaments educatius públics necessaris i en el manteniment dels centres educatius.

No permetrem que la situació política actual condicioni i faci servir com a moneda de canvi l’ensenyament públic. És miserable aquest xantatge, i que s’estigui jugant amb l’educació i les necessitats dels nostres fills i alumnes. És miserable la utilització partidista del Departament que està fent la Consellera Meritxell. És miserable que la Consellera mantingui els concerts a escoles de l’Opus que segreguen, mentre retalla en suports als centres i alumnes més necessitats de recursos i suports educatius.

Ja n’estem tips de retallades a l’educació pública, que posen en perill la qualitat dels nostres centres per la manca de recursos, pel tancament de línies, per la no construcció dels centres que estan fa anys en barracons o els que necessitem. És necessària la mobilització de tothom per aturar aquest degoteig constant de retallades.

Per tots aquests motius, us animem a totes les direccions, docents i altres professionals de centres públics de Catalunya a sumar-se a la mobilització iniciada en aquests moments: Convocatòria de concentració de dijous 16 de juny, a les 16 hores, a les portes del Parlament de Catalunya.

16J parlament triangle

Aneu a la barra d'eines